Всички учители от Пловдив и от останалата част на страната могат да

...
Всички учители от Пловдив и от останалата част на страната могат да
Коментари Харесай

Конкурс за най-добри класни стаи в Пловдив

Всички учители от Пловдив и от останалата част на страната могат да споделят сполучливи образци и нововъведения от своята работа във второто издание на процеса “Добрите практики на фокус ” . Инициативата е проведена от фондация “Заедно в час ” и просветителния уебсайт prepodavame.bg и цели да събере, опише и разпространява положителни практики от български класни стаи и учебни заведения.
Организаторите ще подберат ефикасни и устойчиви практики, които усъвършенстват благосъстоянието на учениците, предизвикват младежкото и детско присъединяване и поддържат университетския прогрес на учениците.
Добрите практики се събират на уеб страницата https://prepodavame.bg/dobrite-praktiki-na-fokus/  
Само за един месец към този момент са подадени 36 практики от 15 обитаеми места.
“В българските учебни заведения се случват доста смислени и новаторски практики, които развиват капацитета на учениците. Често обаче напъните и триумфите на педагозите остават скрити, бих споделила – невидими, даже за сътрудниците им в учебно заведение, родителите или хората в общността. А положителните образци могат да са извънредно скъпи за цялата система и да трансформират всекидневието на доста деца и учители. ”, споделя Мила Иванова, ст. експерт “Управление на наличието ” в prepodavame.bg
Как се събират “Добрите практики на фокус ”?
до 20 декември – всеки искащ учител може да подаде своя процедура на страницата на състезанието. до 20 март – утвърдените практики ще бъдат оповестени на prepodavame.bg след в допълнение изявление с учителя и публикувани измежду просветителната общественост. до 20 април – експертно жури и обществено гласоподаване ще дефинират спечелилите в три категории.
Миналогодишното издание на “Добрите практики на фокус ” се организира в стеснен мащаб и разказа над 30 положителни практики. Отличени бяха четири практики:
1. Организиране на STEM ден в 90 СУ “Ген.Хосе де Сан Мартин ”, гр. София
2. Инициативата “Математиката е за всеки ” на ОУ “Васил Левски ”, гр. Разград
3. Практики за здравословно хранене от ОУ “Стою Шишков ”, с.Търън
4. Интегрирани уроци по естествени науки и изкуство от ОУ “Васил Левски ”, гр. Белене
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР